Bewust omgaan met werkdruk

 

 
Doe eens normaal! Blog 2goBeyonD, Barbara Visser. Over de almaar toenemende werkdruk en stress die we normaal lijken te zijn gaan vinden. Op naar een nieuw normaal.

Doe eens normaal!
Blog door Barbara Visser, 23-1-2018

Je komt een bekende tegen in de stad en vraagt: ‘hoe gaat het?’ Het antwoord luidt: ‘goed, druk’. Dat lijken we heel normaal te vinden.

Op vakantie gaan en 5 dagen nodig hebben om de rust in jezelf te vinden. Met droge ogen vertellen we dit op een feestje en anderen knikken uit herkenning. De normaalste zaak van de wereld, toch?

Wat is normaal?

Zeg eens eerlijk: hoe druk ben jij? Op je werk, in je leven, in je hoofd? En wat vind je daarvan? Misschien weet je niet anders of denk je ‘het hoort erbij’. 

Wat is eigenlijk normaal? We schromen niet om onze drukte en stress te delen met anderen. Misschien helpt het dat we veelal in hetzelfde schuitje zitten? Het is bijna abnormaal om het niet druk te hebben. Druk zijn en stress hebben lijken de norm in deze maatschappij. Op jacht naar geluk zetten we onze schouders er nog even extra onder. Niet zeuren, maar doorgaan, lijkt het credo. Als je maar je best doet, dan komt het allemaal goed.

De feiten

Rennen, haasten, eindeloos doorgaan. Wat levert het je op? 
De cijfers liegen er niet om. 1 op de 8 werknemers valt uit door spanning of stress. In het onderwijs en de zorg is dat zelfs 1 op de 3 à 4. En de verwachtingen zijn volgens TNO en de Wereld Gezondheidsorganisatie niet rooskleurig.

Wat doe jij?

Normaal? Ja, we hebben een wereld gecreëerd waarin we de almaar toenemende werkdruk en stress normaal zijn gaan vinden. Het lijkt wel alsof we het gemakkelijker vinden om ons te schikken in dit normaal, dan om in actie te komen. Hoe gek is dat?

Ga eens na voor jezelf: hoe vaak heb jij de afgelopen week spanning of stress ervaren? En hoe normaal vind jij dat? Misschien heb je wel het besef dat je het eigenlijk anders wilt, maar wat doe je ermee?

Een nieuw normaal

Een nieuw normaal? Ja, dat kan! Ik help dagelijks mensen en organisaties om een nieuw normaal te creëren. Bewustwording én actie. Durf jij ook te kiezen voor een nieuw normaal? Ik help je er graag bij!

Meer informatie of kennis maken? Neem contact met me op.

Dit blog delen met anderen? Graag!

Leuk als je dit blog deelt met anderen! 
Klik daarvoor op één van de volgende icoontjes: