Bewust omgaan met werkdruk

 

 

Gun jij jezelf ballen of bellen?
Blog door Barbara Visser, 22-3-2018

Gun jij jezelf ballen of bellen? Blog van 2goBeyonD, Barbara Visser

Onbevangenheid, speelsheid, blijheid. Heerlijk hoe een kind zo puur kan zijn. Helemaal in het moment, de wereld om zich heen vergeten. Intens blij, verwonderd, beleven, zijn.

Doe maar gewoon

Dat kind in ons raken we vaak kwijt. Ergens onderweg op de weg naar volwassenheid leren we om verstandig te zijn, eerst te denken en dan te doen. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Stukje bij beetje verdwijnt de speelsheid, de onbevangenheid, het kind in ons. Als een zeepbel, die steeds verder weg drijft en dan uit elkaar spat. Gaandeweg wordt plaatsgemaakt voor een serieus geprogrammeerde versie van onszelf.

Huidige realiteit

Dat is voor veel mensen de huidige realiteit. Dagelijks hoor ik het van mijn cursisten en coachees: ‘ik heb zo’n vol hoofd’, ‘ik ben zo’n piekeraar’, ‘ik slaap slecht’, ‘ik voel me zo onrustig’. In deze maatschappij leggen we de lat zo ontzettend hoog: presteren, doorgaan en drukte zijn de norm en lijken te bepalen of je succesvol bent. We zijn voortdurend druk bezig om alle ballen in de lucht te houden. Waar is de luchtigheid, puurheid en verwondering uit onze kinderjaren gebleven?

Het kind in jou

Stel je eens voor: hoe zou het leven eruitzien als we het kind in onszelf weer opzoeken? Zou jij ook weer verwonderd naar zeepbellen willen kijken? Of blijf jij liever al die ballen in de lucht houden, waardoor het echte leven aan je voorbij gaat?

Aan de slag

‘Ja, maar hoe dan?’ hoor ik je denken. Vanuit mijn eigen uit ervaring weet ik maar al te goed dat het niet altijd gemakkelijk is om hierin stappen te zetten. Het vraagt aandacht, doorzettingsvermogen en tijd om weer te leren dat je meer bent dan alleen jouw hoofd en gedachten en dat je zelf een keuze hebt in hoe jij omgaat met drukte en stress. Het kost misschien wat moeite, maar het levert je zóveel op: effectiviteit, meer rust, beter los kunnen laten en meer leef- en werkplezier bijvoorbeeld.

Ballen of bellen?

Wil jij weer leren om oog te hebben voor de zeepbellen en het teveel aan ballen gemakkelijker loslaten? Op verschillende manieren kan ik je daarbij helpen, bijvoorbeeld met de training Druk van de ketel graag!, Uit je hoofd in je lijf of Mindfulness. Ook is het mogelijk om op maat een individueel traject te doen. Vind je het lastig om te kiezen of wil je eerst meer informatie, neem dan contact met me op.
Wat gun jij jezelf: ballen of bellen?

Dit blog delen met anderen? Graag!

Leuk als je dit blog deelt met anderen! 
Klik daarvoor op één van de volgende icoontjes: