Bewust omgaan met werkdruk

 

 

Herinneringen maken
Blog door Barbara Dik-Visser, 22-12-2017

Herinneringen maken. Blog 2goBeyond, Barbara Dik-Visser. Mindfulness, leven in het nu, kiezen voor wat echt belangrijk is.


Je moet natuurlijk helemaal niks, maar stel je eens voor dat je nu al datgene doet waar jij blij van wordt. Hoe zou dat zijn? Dat je volledig aanwezig bent in het moment en keuzes maakt die passen bij jou en bij jouw doelen. Klinkt goed, toch?

Kiekjes

Waarom doen we het dan massaal niet? 
Facebook en Instagram staan vol mooie kiekjes die je als herinneringen voor later kunt zien. Maar hoe vluchtig zijn deze kiekjes? Hoeveel echte mooie herinneringen zitten daarachter?Was jij of waren jouw vrienden op Social Media op het moment van het kiekje vooral bezig met het maken van een mooi kiekje of waren ze echt in het moment aanwezig?

Herinneringen zijn kiekjes die blijven hangen in je hoofd– daar heb je geen foto van nodig, Ervaringen die herinneringen geven kun je niet vooraf regisseren, die zijn er gewoon opeens. Ze ontstaan. Spontaan. Onverwacht.

Even stil staan

Keuzes maken en prioriteiten stellen, waardoor je meer leeft en werkt vanuit wat jij echt wilt, kun je wel. Daar heb je invloed op. Niet alleen maar doorjagen en doorgaan, maar bewust even stilstaan. Voelt dit goed? Doe ik nog waar ik blij van word? En waar word ik eigenlijk blij van?

Deze aandachtspier - van in het moment zijn - kun je trainen. Dit kan bijvoorbeeld via mindfulness. Door regelmatig even stil te staan merk je dat er spontaan meer fijne en mooie kiekjes in je hoofd ontstaan. Herinneringen die echt zijn en die je wilt hebben. Leuk voor later!

Oefening: stilstaan bij jouw herinneringen

Het einde van het jaar is bij uitstek een moment om even stil te staan bij jouw herinneringen. Ik heb een fijne oefening voor je. Zoek een plekje op waar je gedurende een minuut of vijf niet gestoord wordt en speel dit geluidsfragment af.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met deze oefening. Wat heeft het je opgeleverd? Wat vond je fijn of juist niet fijn? Leuk als je dit aan me laat weten door een berichtje te sturen naar info@2gobeyond.