Bewust omgaan met werkdruk

 

 

Training Mindfulness (MBSR)

Mindfulness MBSR training, van 2goBeyonD gegeven door Barbara Dik-Visser. Leidt tot minder stress, een hogere vitaliteit, betere prestaties en meer leef- & werkplezier.

Herken je je in één of meer van de volgende dingen:

  • Last van stress
  • Het gevoel dat je veel moet
  • Moeite met slapen
  • Regelmatig of doorlopend een vermoeid gevoel
  • Last van chronische pijn
  • Moeite om los te laten en/of maak je je gauw veel zorgen
  • Burn-out klachten

Dan is een Mindfulness training misschien iets voor jou.

Mindfulness is opmerkzaam zijn in het hier en nu. Dat klinkt simpel, maar het blijkt in de praktijk vaak lastig. In beslag genomen door de waan van de dag proberen we allerlei ballen in de lucht te houden. De boog staat continu gespannen en dat leidt tot stress, onrust en disbalans.

In de training Mindfulness leer je stap voor stap om met opmerkzaamheid te leven en te werken. Door bewust je aandacht te richten op de activiteit die je op dat moment doet en regelmatig aandachtmomentjes in te bouwen ervaar je meer rust, energie, focus en leef- & werkplezier.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig beoefenen van Mindfulness leidt tot minder stress, een hogere vitaliteit, betere prestaties en meer plezier. Met mindfulness leef je intenser en bewuster.

Voor wie?

De training is bedoeld voor iedereen die wil leren om met meer aandacht en plezier en met minder spanning en stress te leven en te werken.
Heb je bepaalde lichamelijke of geestelijke klachten? Iedereen is gebaat bij Mindfulness, dus dat is meestal geen probleem. Neem bij twijfel contact met me op. 

Inhoud

In de training Mindfulness krijg je via diverse praktische oefeningen handvatten om met je aandacht in het nu te zijn en om te gaan met de dagelijkse hectiek die deze snelle maatschappij met zich mee brengt. Je leert door te doen en te ervaren en je ontwikkelt vaardigheid door te herhalen. Gedurende de training ga je daarom dagelijks zelf aan de slag met de oefeningen (dagelijks circa 45 minuten).

I
n de training wordt ook uitleg gegeven over de werkzaamheid van mindfulness en worden diverse thema's behandeld die het ons dagelijks lastig maken om mindful te zijn, zoals stress, piekeren, pijn of emotionele bagage. Je leert op een nieuwe manier om te gaan met oude patronen die je soms in de weg zitten.

Bij deze training wordt gewerkt in een kleine groep (max 6 personen), waardoor er ook veel persoonlijke aandacht is. Op praktische wijze gaan we aan de slag en krijg je inzichten en handvatten om direct toe te kunnen passen. Door het werken in een groep leer je ook van de ervaringen van anderen en zal je veel in elkaar herkennen. 

In de training wordt gewerkt met het succesvolle, door de wetenschap onderschreven trainingsmodel MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) dat ontwikkeld is door Jon Kabat-Zinn. 

Voorafgaand aan de training vindt met elke deelnemer een kort, individueel intakegesprek plaats. We maken dan vast kennis met elkaar en bespreken de wederzijdse verwachtingen t.a.v. de training.

Praktische informatie

Duur: 8 bijeenkomsten
Start: dinsdag 15 mei 2018, 19.15 tot 21.15 uur 
Trainingsdata: 19/2, 26/2, 5/3, 12/3, 19/3, 26/3, 9/4 en 16/4 2018.
Locatie: trainingsruimte 2goBeyonD in Gendt (tussen Arnhem en Nijmegen)
Prijs: € 300,-

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze training. Er zijn slechts 6 plaatsen, dus wacht hiermee niet te lang.

In company of individueel

Deze training kan ook op maat in company of ndividueel worden ingepland. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.